Over mij / About me

Even voorstellen:

Ik ben Corina Troostheide en ik woon sinds enige jaren in Stein, zuid limburg. Nu onze kinderen volwassen zijn en op eigen benen staan, zijn mijn man en ik vanuit het midden van het land naar het rustige zuiden verhuisd en heb ik eindelijk de tijd om mijn hobby(zonnekindpoppen creëren) weer op te pakken.
Zonnekindpoppen ook wel waldorfpoppen genaamd, hebben al sinds mijn kinderjaren een warm plekje in mijn hart . In de vierde klas van de lagere school mocht ik tijdens de handwerkles een pop van tricot en wol maken. Ik vond het prachtig om te doen. Met hulp van de juf ontstond stukje bij beetje mijn eerste zelfgemaakte pop en ik was er zo blij mee en trots op! Met mijn vriendinnetjes maakte ik kleertjes voor de pop en zo leerde ik al jong de kunst en voldoening van het creëren, het  eigenhandig maken van wat in je hoofd ontstaan is. De pop is nog vele jaren een innig vriendinnetje gebleven.

Als jong meisje besloot ik poppenmaakster te worden. Natuurlijk liep het volwassen leven anders en als moeder van drie jongens en fulltime werkzaam als secretaresse verdween de poppenmaakster naar de hobbyplek. Nu dan eindelijk de mogelijkheid om mijn meisjesdroom te verwezenlijken, ik ben poppenmaakster!
Met heel veel plezier en liefde en in de vaste overtuiging dat de pop en het poppenspel een belangrijke bijdrage levert aan een kinderleven en zijn/haar ontwikkeling, maak ik de poppen.

Daarnaast vind ik het heerlijk om creatief bezig te zijn en haak ik knuffels en brei babykleding. Ik hou van wol- en stoffenwinkels. Heerlijk om er rond te kijken en te voelen aan de prachtige materialen, mij te verwonderen over de kleuren en patronen en inspiratie op te doen.

Ook lezen is een grote hobby van mij. Vooral boeken van Jane Austen en de Brontë sisters, george Eliot, thomas Hardy enzovoorts.

Verder heb ik een grote passie voor de jaren 50. De muziek, de films en de kleding, prentenboeken en speelgoed uit die tijd. Ik vind het prachtig. Sinds enige tijd heb ik een paar Wildebraspoppen gekleed in vintage jaren 50 kinderkleertjes op mijn naai-/poppenkamer staan en daar word ik heel blij van. Net als de plank met prenteboeken uit die tijd. Zo ontzettend leuk, de lieve afbeeldingen en de kleuren. Dat alles inspireert mij tot het maken van poppen, babykleding en knuffels.

Veel plezier met het bekijken van de foto’s in mijn poppenwinkel en het lezen van de informatie.
Wie weet vind u hier het gedroomde poppenvriendje/vriendinnetje  voor  uw kind.

No comments:

Post a Comment